Advies Begeleiding Organisatiecultuur

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat organisatiecultuur effect heeft op een aantal belangrijke uitkomsten voor de organisatie. Zoals performance, aantrekkingskracht op - en werving van - medewerkers, behoud van medewerkers, medewerkerstevredenheid en -welzijn.

De twee belangrijkste functies  van organisatiecultuur zijn externe aanpassing en interne integratie.

Voor de externe aanpassing geldt dat de cultuur in een organisatie zich ontwikkelt en standhoudt omdat deze de aanpassing aan de externe omgeving mogelijk maakt. Organisatiecultuur ontwikkelt zich en houdt stand omdat het de organisatie helpt te overleven.

De interne integratie is in feite de lijm die de sociale structuur van een organisatie bijeen houdt. Nieuwe medewerkers leren zo te integreren en hoe hun rol te spelen. Deze interne integratie functie kan ook weer op diverse niveaus in de organisatie worden gezien, en is daarmee ook een verklaring voor het ontstaan van subculturen

HRM quote

"The most important thing in communication is hearing what isn't said."

- Peter Drucker -

S-HRM advies

Walker’s Bemanning biedt S-HRM advies en oplossingen op maat. Met als doel organisaties te ontwikkelen en begeleiden zodat ze profiteren van succesvolle S-HRM oplossingen en meer met mensen mogelijk maken.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact

op met Walker's Bemanning.

Contact gegevens

Walker's Bemanning
Jozef Israelsstraat 19
7424 EN  Deventer

E: info@bemanning.nl
T: 06 41799256

Over ons

Walker's Bemanning staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente onder nummer 52008576