Terugkoppeling

Na het uitvoeren van het onderzoek worden de gegevens geanalyseerd en verwerkt in een rapport. Dit rapport geeft inzicht in de organisatiecultuur en bevat eventuele voorstellen voor cultuurverandering.

 

Advies over veranderen van de organisatiecultuur

Organisatiecultuur is weerbarstig

Organisatiecultuur is moeilijk te veranderen zodra het zich heeft gevestigd. Daarmee is het niet zo dat het compleet onveranderbaar is; alle organisatieculturen veranderen op natuurlijke wijze door de tijd heen. Het is vooral moeilijk de organisatiecultuur snel te veranderen.

Vooral de basale veronderstellingen zijn weerbarstig, als deze al worden bedreigd dan leidt de bedreiging er vaak toe dat ze alleen maar verstevigd worden. Daarnaast is organisatiecultuur lastig te veranderen omdat er altijd personen zijn die profiteren van de huidige cultuur. Tenslotte is de organisatiecultuur ontstaan vanuit aanpassingen aan de omgeving en vaak gebleven omdat deze de organisatie helpt te overleven.

Mogelijkheden voor verandering

Het veranderen van de organisatiecultuur is mogelijk door het af te stemmen op het niveau van de levenscyclus van de organisatie. Deze levenscyclus is belangrijk om te begrijpen hoe organisaties zich ontwikkelen en veranderen door de tijd. Door de juiste verandermechanismen te koppelen aan het juiste niveau van de levenscyclus kan een verandering in de organisatiecultuur succesvol en op natuurlijke wijze teweeg worden gebracht.

HRM quote

"The most important thing in communication is hearing what isn't said."

- Peter Drucker -

S-HRM advies

Walker’s Bemanning biedt S-HRM advies en oplossingen op maat. Met als doel organisaties te ontwikkelen en begeleiden zodat ze profiteren van succesvolle S-HRM oplossingen en meer met mensen mogelijk maken.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact

op met Walker's Bemanning.

Contact gegevens

Walker's Bemanning
Jozef Israelsstraat 19
7424 EN  Deventer

E: info@bemanning.nl
T: 06 41799256

Over ons

Walker's Bemanning staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente onder nummer 52008576