360˚ feedback voor managementteams

Verhogen effectiviteit managers

De 360˚feedback methode geeft inzicht in het perspectief van de groepen beoordelaars aangaande het niveau van management competenties en management effectiviteit van een manager. Uit onderzoek blijkt dat de verschillende groepen beoordelaars veelal een, voor de groep waartoe ze behoren, consistent en gedeeld perspectief hebben. Dit perspectief is echter verschillend per groep. Juiste deze verschillende perspectieven maakt de 360˚graden feedback methode zo waardevol. Het helpt de managers zich te richten op gedragsveranderingen die leiden tot verhoogde effectiviteit.

 

Verhoogde effectiviteit organisatie

Op de korte termijn leidt 360˚feedback tot een verhoogde management effectiviteit. Wat op de langere termijn leidt tot verhoogde effectiviteit van de organisatie als geheel. Deze verhoogde effectiviteit van de organisatie kan worden gemeten op afdelingsniveau door meer objectieve uitkomsten van effectiviteit in een 360˚feedback onderzoek mee te nemen. Hierbij moet gedacht worden aan administratieve gegevens over (ziekte)verzuim, medewerkerstevredenheid, behaalde afdelingsdoelen, financiële resultaten en gegevens over klanttevredenheid. Deze meer objectieve indicatoren kunnen worden vergeleken met het oordeel van de groepen over de individuele management effectiviteit.

 

HRM quote

"The most important thing in communication is hearing what isn't said."

- Peter Drucker -

S-HRM advies

Walker’s Bemanning biedt S-HRM advies en oplossingen op maat. Met als doel organisaties te ontwikkelen en begeleiden zodat ze profiteren van succesvolle S-HRM oplossingen en meer met mensen mogelijk maken.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact

op met Walker's Bemanning.

Contact gegevens

Walker's Bemanning
Jozef Israelsstraat 19
7424 EN  Deventer

E: info@bemanning.nl
T: 06 41799256

Over ons

Walker's Bemanning staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente onder nummer 52008576