Terugkoppeling

Managementteam

Na het uitvoeren van het onderzoek worden de gegevens geanalyseerd en verwerkt in een rapport. Hierin wordt, afhankelijk van een eerste of vervolg onderzoek, duidelijk hoe de verschillende groepen respondenten denken over de beschikbaarheid en het niveau van managementcompetenties, -effectiviteit en -rollen. De individuele managers kunnen op basis van de uitkomsten een ontwikkelplan opstellen, door dit te delen binnen het team kan een gezamenlijk plan worden opgesteld. Door samen een plan op te stellen ontstaat op natuurlijke wijze een optimale strategie van communiceren en samenwerken vanuit het team.

 

Manager

Terugkoppeling naar de manager vindt idealiter plaats door middel van een  gesprek met de manager zelf. Deze terugkoppeling moet kort na de 360˚feedback plaatsvinden, binnen vier tot zes weken, dit bevordert de acceptatie van de uitkomsten. Leidinggevenden, collega’s en medewerkers kunnen verschillende, en soms tegenstrijdige, perspectieven laten zien. Dit kan, als het in de vorm van data alleen wordt gepresenteerd, tot onduidelijkheid of demotivatie bij de manager leiden om zichzelf te ontwikkelen en te werken aan de verbeterpunten. Het is daarom belangrijk de feedback van de diverse groepen met de managers door te nemen.

 

HRM quote

"The most important thing in communication is hearing what isn't said."

- Peter Drucker -

S-HRM advies

Walker’s Bemanning biedt S-HRM advies en oplossingen op maat. Met als doel organisaties te ontwikkelen en begeleiden zodat ze profiteren van succesvolle S-HRM oplossingen en meer met mensen mogelijk maken.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact

op met Walker's Bemanning.

Contact gegevens

Walker's Bemanning
Jozef Israelsstraat 19
7424 EN  Deventer

E: info@bemanning.nl
T: 06 41799256

Over ons

Walker's Bemanning staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente onder nummer 52008576